Hoe het allemaal begon

 Van Heden tot Verledenaobg-facebook

 • 2016– Dit  jaar zijn we al weer goed van start gegaan met een eerste prijs te behalen op de 3de Rotterdam Tezuka Cup op 17 januari. Er staan dit jaar nog een aantal wedstrijden op het programma.
 • 2015– In februari is het idee ontstaan om eens aan KaraTe-KumTe-wedstrijden te gaan denken. In maart is er een mixed team ontstaan met Ichi Geki (Kyokushin KaraTe) en AOBG (KaraTe Jitsu). Vervolgens hebben we in April voor het eerste deelgenomen aan een Full contact Ashi Hara toernooi met 6 deelnemers  (3x 3de prijs, 1x 1ste prijs). Begin juni een dagje uit met de club naar de Japanse Tuin in Hasselt waar we met zijn allen foto’s hebben gemaakt met Japanse achtergrond. In Juni bij BudoKai Vleesenbeek in Dordrecht aan Full contact Kyokushin KaraTe toernooi deelgenomen met 3 deelnemers (2x 1ste prijs). In september zijn we van start gegaan met Kids-Budo voor kinderen vanaf 4 jaar hierin word algemene Budo getraind met een naadloze aansluiting om KaraTeaobg-twitter en AiKi Ju Jitsu.  Ook de 6de & 7de AOBG-BuDo-Seminar waren weer een succes. Vervolgens zijn de AOBG~BuDo-Seinars even in de koelkast geplaatst ivm scholingen en studies van verschillende leraren die bij de organisatie betrokken waren.
 • 2014– Dit jaar zijn we aangesloten bij de NFK (Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten), waar we met open armen zijn ontvangen. De 2de, 3de, 4de en 5de AOBG ~ BUDO-semniar hebben bij AOBG in Breda plaatsgevonden. We zijn ook weer naar België en Italië geweest om te trainen en lessen te verzorgen. We hebben AiKiDo training mogen ervaren van de inmiddels 82 jarige  Keiko Wakabayashi Sensei. En we zijn weer een Krav Maga Instructor rijker.
 • 2013– Dit jaar hebben we het Mugen No Shinten Ryu en Nederland gepromoot in België bij een internationale Seminar in Aalst (Yoshimi Ju Jitsu International). We zijn dit jaar ook verhuisd van een gemeente gymzaal naar een eigen locatie (Voorerf 47 in Breda, Haagse Beemden). Hieraobg-linkedindoor is de naam SAKÉ “sportclub” verandert door SAKÉ – AOBG (Academie voor Oosterse Bewegings- & Gezondheidsleer).  Op 21 september de 1ste open-dag gehad. In oktober hebben 2 beoefenaars van het KaraTe Jitsu een Shodan (eerste zwarte band) Karate examen met positief resultaat afgerond. Op 2 november is er de 1ste AOBG ~ BUDO-seminar met meesters en grootmeesters uit Nederland en België, met Katori Shinto Ryu, Escrima, Ju Jitsu, Kurodaiya, AiKiDo & Judo. Tijdens deze seminar heeft Theo de Jong zijn 6de Dan Shin Ju Jitsu mogen ontvangen en zijn leraar Ferry v. Dijk de zijn 9de Dan Kyokushin Budo all round KaraTe. Vervolgens zijn met een paar leerlingen naar Italia toe gegaan, naar Montecatini Thermen om daar deel te nemen aan een Internationaal budo evenement.
 • 2012 –  Met de sportclub naar de Japanse Tuin in Hasselt geweest waar we met mooi weer mooie actiefoto’s gemaakt hebben. Dit jaar hebben we Het Mugen No ShinTen Ryu en Nederland vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federatie in Italia.
 • 2011 – Tevens hebben we dit jaar Nederland vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federation in Italia
 • 2010 – word nog aangevuld
 • 2009 – word nog aangevuld
 • 2008 – In januari gaan we van start met  KaraTe Jitsu voor de volwassenen.
 • 2007 – We vinden aansluiting bij de KJF. Tevens  vinden het tijd worden om onszelf Internationaal te gaan oriënteren met als gevolg dat we op 12 mei 2007  in Essex (nabij Londen). Waar ondermeer Terry Parker (9de Dan-Uk), James Pape (8ste Dan-UK), Martin Dixon (8ste Dan-UK),  Gino Logioco (8ste Dan-BE), Sheila Dixon (7de Dan-UK), Kenny Blundell (7de Dan-UK), John Hunt (7de Dan-UK), Roman Lutak (7de DanUSA), Hans Demant (6de Dan-DK), Josie Muray (5de Dan-IRL), Gery Espina (5de Dan-I).
 • 2006 – word nog aangevuld
 • 2005 – Na het behalen van KaraTe  leraardiploma A plus het 1ste Dan Karate,  is er in september gestart met KaraTe Jitsu voor de jeugd
 • 2004 – word nog aangevuld
 • 2003 – word nog aangevuld
 • 2002 – word nog aangevuld
 • 2001 – Het leek een goede tijd voor een internetpagina (budokai-breda.com & sakesportclub), maar deze pagina’s zijn inmiddels opgeheven door tijdgebrek en inspiratie om deze goed bij te houden.  De beperkte mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid werkte ook niet erg mee. Eind 2001 hebben we een 2de keer een introductiecursus zelfverdediging georganiseerd. Het leuke aan deze cursus was dat hij tijdens de gewone les werd gegeven. Zo konden de cursisten tijdens hun training zien wat er in een later stadium nog meer mogelijk is.
 • 2000 – word nog aangevuld
 • 1999 – In januari 1999 verder gegaan met de het Ju Jitsu. Op vrijdagavond van 20:30 tot 22:00 uur. In oktober 1999 zijn we als eerste in Breda  met jeugd Ju Jitsu vanaf 8 jaar gestart, hierbij is gekozen voor het AiKi Ju Jitsu.
 • 1998 – opgericht als SAKÉ “sportclub”.  In oktober begonnen met een cursus zelfverdediging als start voor een vaste groep die hopelijk in januari 1999 verder zou gaan.